Aanbod isolatie en prijzen

Materialen

Binnen deze groepsaankoop worden twee materialen aangeboden. Standaard wordt glaswol aangeboden, gezien de goede akoestische eigenschappen en de minerale oorsprong (niet van plastiek gemaakt). In bepaalde gevallen is EPS (isomo) noodzakelijk, bijvoorbeeld als de spouw te dun is. PUR wordt niet toegestaan wegens niet recycleerbaar.

 

Glaswol

 

EPS (isomo)

  • Gebruik in specifieke gevallen
  • Type: Neopixels – Premium HR Insulation & VP RD 15-C
  • Lambda: 0,034 W/mK
  • Productinfo

 

Selectie aannemers

Voor deze groepsaankoop werden 7 aannemers gecontacteerd die actief zijn in de regio Oost-Vlaanderen. Hieruit werden 2 aannemers geselecteerd die de scherpste prijzen kunnen combineren met een goede kwaliteit en service. De prijzen van beide aannemers werden ongeveer gelijkgesteld. Beide aannemers hebben een ATG keurmerk.

De geselecteerde aannemers zijn Klimaplus (Verschueren) en Isolteam.

 

Prijzen

Met de partner-aannemers Klimaplus en Isolteam werden verschillende prijsafspraken gemaakt.  De kostprijs is afhankelijk van de spouwdikte en de te isoleren oppervlakte. In bepaalde gevallen is een hoogtewerker vereist. In andere gevallen dienen bijkomende werken te worden uitgevoerd (verwijderen van verf, vocht onttrekken van de woning). De kostprijs start bij 14,5 EUR/m2, excl. btw. De btw bedraagt 6% voor woningen ouder als 10 jaar.