Over de groepsaankoop

Initiatief door Veneco 

Deze groepsaankoop voor spouwmuurisolatie is een initiatief van de intercommunale Veneco. De gemeenten Deinze, Merelbeke, Lochristi, De Pinte, Nazareth, Zulte, Gavere, Melle en Destelbergen hebben zich geëngageerd om dit initiatief mee te promoten. De groepsaankoop kadert binnen de gemeentelijke (en Vlaamse) doelstelling om het renovatietempo te verhogen. 

Organisatie door Energent

De organisatie van de groepsaankoop en de begeleiding van deelnemers wordt uitgevoerd door Energent. Energent is een coöperatief energiebedrijf in handen van meer dan 1000 burgers. Voor meer info over Energent, kan je terecht op hun website. Voor de groepsaankoop werden reeds prijs- en technische afspraken gemaakt met 2 aannemers. Deze prijzen werden met hen vastgelegd op basis van de veronderstelling dat minimum 100 gezinnen zouden investeren in spouwmuurisolatie. 

Begeleiding door Energent

Verder is dit project meer dan zomaar een groepsaankoop. Naast een offerte, wordt voorzien in een investeringsanalyse door Energent. Ook krijgt iedere deelnemer een gratis renovatie-advies aan huis. Dit renovatie-advies kan deelnemers een beter inzicht geven over een langetermijnplan voor de verdere aanpak van hun woning.

Financiering

Energent wordt voor dit project betaald door Fluvius via de Burenpremie. Dit is een premie die in het leven is geroepen voor renovatie-begeleiders. Verder vraagt Energent 3% op de betaalde factuur. Dit bedrag wordt gefactureerd aan de aannemer.